Etli Yaprak Sarma Etli Yaprak Sarma
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    30 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    30 Dakika

Etli Yaprak Sarma için Malzemeler

  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 avuç maydonoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz Karabiber
  • Orta boy büyüklükte yaprak
  • Üzerine:
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Yeteri miktarda kaynar su

Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle dolma içimizi hazırlıyoruz. Karıştırma kabına küçük doğranmış soğanı ve tuzu alıp ovuyoruz. Ben bu işlemi her dolma harcında soğanın pişerken diri kalmaması için yapıyorum. Üzerine kıyma , maydonoz , karabiber, su ve yağı ekleyip iyice harmanlıyoruz. Pirinci en son ekliyoruz ki karıştırırken pirinç tanelerimiz kırılmasın. İç harcımız dinlenirken bizde yaprakları yıkayıp kaynar suda 5-6 dakika haşlıyoruz. Ardından soğuk suya alıp şokluyoruz. Süzgece alıp iyice süzdürüyoruz. Etli sarmayı zeytinyağlı sarma gibi ince sarmıyoruz daha tombik dolmalar sarıyoruz. Bunun için tercih ettiğimiz yaprağın orta boy olması önemli. Tencerenin tabanına bir kat yaprak seriyoruz. Üzerine dolmalarımızı diziyoruz. Dolmaların üzerine bir tutam tuz , limon suyu ve sıvı yağ döküp üzerini ayırdığımız yapraklarla kapatıyoruz. Onun üzerine bir dolma taşı yada kapak kapatıp dolmalarla aynı hizaya gelecek kadar kaynar su ekliyoruz. Önce harlı ateşe alıp kaynamasını bekliyoruz, ardından kısık ateşe alıp ağır ağır pişiriyoruz. Pişerken suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Suyunu çok çekmiş ama dolmanız pişmemişse azar azar kaynar su takviyesi yapabilirsiniz.

Etli Yaprak Sarma için İPUCU

Dolma piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirip üzerini açarsanız dolmaların kararmasını önlemiş olursunuz.



Hoşunuza gidebilecek Ana Yemek tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun