Kuru Fasulye Kuru Fasulye
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Kuru Fasulye için Malzemeler

    1 ölçü kuru fasulye 1 yemeklik soğan 1 tane biber (köy biberi veya sivri biber) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 3/2 çay bardağı sıvıyağ 1 tane kaburga kemiği sıcak su

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyemizi akşamdan iyice yıkayıp ılık suya bırakıyoruz ki ertesi güne kadar kabarsın. Ertesi gün ıslattığımız suyla haşlıyoruz. Fasulyenin cinsine göre haşlama süreniz değişir. Benim fasulyeler çabuk pişen bir cins olduğu için ve düdüklü tencerede pişireceğim için ben 12 dakika haşladım. Siz normal tencerede pişirecekseniz haşlama süresini daha uzun tutabilirsiniz. Fasulyeler haşlanıp süzüldükten sonra yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz. Tenceremize her zaman ki gibi önce yağı ve soğanı alıyoruz. Kısık ateşte uzun uzun soğanımızı kavuruyoruz. Sonra suda bekletip kanını çıkardığımız kaburga kemiğini tencereye alıyoruz. Önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişiriyoruz. Daha sonra salçaları ekliyoruz ve yine uzun uzun kavuruyoruz. Her salçalı yemek için bu uzun uzun kavurma işlemi önemli bir adım. Kavrulan salçaların üzerine de haşladığımız fasulyeleri ekleyip bir kaç dakika çeviriyoruz ki ısıyı eşitleyelim. Sonra tüm köy biberini, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Bizim evde biberi içine doğradığım zaman çocuklar yemiyor. Bu yüzden ben tüm olarak koyuyorum. Fasulyeyi ölçtüğümüz kapla 1,5 ölçü sıcak su ekleyip düdüklü tenceremin kapağını kapatıyoruz. Buhar çıkışı başlayınca altını kısıp 8 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fasulyenizin cinsine ve düdüklü tencerenizin markasına göre değişiklik gösterebilir.

Kuru Fasulye için İPUCU

Uzun kavrulan salça yemeğe ekşi bir koku ve tat vermez.



Hoşunuza gidebilecek Ana Yemek tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun