Kuru Patlıcan Dolması Kuru Patlıcan Dolması
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    60 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    60 Dakika

Kuru Patlıcan Dolması için Malzemeler

  • • 250 gr orta yağlı kıyma
  • • 1 ip kuru patlıcan
  • • 2 orta boy soğan
  • • 1 baş sarımsak
  • • 1 yemek kaşığı salça
  • • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • • 1 kase domates rendesi
  • • Yarım demet maydanoz
  • • 1 kupa pirinç
  • • 1 su bardağı sıvıyağ
  • • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • • 1 çay kaşığı limon tuzu

Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Bir tencerede su kaynatın yıkadığınız patlıcanları içine atın. Yarım saat haşlayın kapağını kapatıp 1 saat bu suyun içinde bırakın. Bir kaba soğanları doğrayın, sarımsakları rendeleyin. Üzerine tuzunu atıp iyice ovun. Sonra salçaları ekleyip karıştırın. Acısını arttırmak isterseniz bu aşamada pul biber ekleyebilirsiniz. Şimdi sırada domates püresi, maydanoz, kıyma ve karabiber var. Malzemeler iyice harmanlanana kadar yoğurmaya devam edin. 1 su bardağı sıvıyağı , nar ekşisini ve pirinci ekleyip artık kaşıkla karıştırın ki pirinçler kırılmasın. Patlıcanların yarısına gelecek kadar harç ile doldurup ağız kısmını elinizle yapıştırıp tencereye dizin. Tüm patlıcanlar bitene kadar aynı işlemi yapın. 1 çay kaşığı limon tuzunu biraz suyun içinde eritip dolmaların üzerine dökün. Yarım çay bardağı sıvıyağı da üzerine gezdirin. Dolmanın üzerini aşmayacak kadar kaynar su ekleyip varsa dolma taşı yoksa bir tabak kapatın. Altını açıp kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. 1 saat kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Kuru Patlıcan Dolması için İPUCU

Tencerenin dibine kaburga kemikleri dizerseniz dolmanız daha lezzetli olacaktır.



Hoşunuza gidebilecek Ana Yemek tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun