Balkabağı Çorbası Balkabağı Çorbası
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Balkabağı Çorbası için Malzemeler

    500gr balkabağı 1 orta boy kırmızı soğan Yarım su bardağı tavuk suyu 1 dal biberiye 1 defne yaprağı Küçük bir parça taze zencefil 1 yemek kaşığı tereyağ 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz , karabiber Üzeri için: 1 tatlı kaşığı tereyağı 10 tane kabak çekirdeği 1 çay kaşığı pulbiber

Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabağını ve soğanı irice dilimleyelim. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirip 30-35 dakika kabaklar yumuşayana kadar 180c de fırınlayalım. Ardından tenceremize tereyağını alalım. Tereyağı köpürmeye başlayınca kabakları ve soğanları tencereye alıp biraz kavuralım. Üzerine tavuk suyu ve 2,5 bardak kaynar su ekleyelim. Zencefili rendeleyip, defne yaprağını ikiye kırarak ve biberiyenin yapraklarını alarak çorbamıza ekleyelim. Bu şekilde 10 dakika kaynatalım ki lezzetler iç içe geçsin. Pişen çorbamızı blendırdan geçirelim. Sos tavamıza tereyağını alalım. İçine kabak çekirdeği ve pulbiberi ekleyip köpürtelim. Çorba kasesine aldığımız çorbanın üzerine yağımızdan dökerek servis yapalım. Kırmızı soğan çorbanın rengini biraz kırıyor ama lezzet olarak çok yakışıyor.

Balkabağı Çorbası için İPUCU

Siz çorbanın rengi bozulmasın istiyorsanız beyaz soğanla da yapabilirsiniz. Arzu ederseniz içine 1 diş sarımsak da çok yakışır.



Hoşunuza gidebilecek Çorba tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun