Domates Çorbası Domates Çorbası
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Domates Çorbası için Malzemeler

  • • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • • 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • • 1 paket domates püresi (200ml kutuda satılanlardan)
  • • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • • Yarım çay kaşığı karabiber
  • • 1 lt su
  • • Yarım paket krema (100ml)
  • • Üzeri için parmesan veya kaşar peyniri

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Tenceremize yağlarımızı alalım. Yağ ısınınca unu ekleyip kavuralım. Yaklaşık 2 dakika sonra domates püremizi ekleyelim ve 1 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım. Bir çırpma teliyle karıştırarak suyunu eklemeye başlayalım. Suyumuzun oda sıcaklığında olması topaklanma olmaması için önemli. Suyun önce yarısını ekleyelim pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Sonra kalan suyu ve baharatları ekleyip kaynayana kadar karıştırmayı hiç bırakmayalım. Kaynamaya başlayınca ateşin altını yarım yapalım ve ara ara karıştırarak 10-12 pişirelim. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirelim ve oda ısısındaki kremayı çorbamıza ekleyip hızlıca karıştıralım. Servis kasesine aldığımız çorbaya parmesan peyniri serperek servis yapalım.

Domates Çorbası için İPUCU

Çorba çok kaynar olursa, krema soğuksa ve hızlıca karıştırmazsak kremamız kesilir.



Hoşunuza gidebilecek Çorba tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun