Ezogelin Çorbası Ezogelin Çorbası
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Ezogelin Çorbası için Malzemeler

  • • 3 ölçü kırmızı mercimek
  • • 1 ölçü pirinç
  • • Yarım ölçü bulgur
  • • 1 büyük soğan
  • • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • • Tuz
  • • 16 ölçü su-tavuk suyu karışık Üzeri için
  • • Tereyağ, nane, pulbiber

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanları kısık ateşte uzun uzun kavurun. Salçaları ekleyin ve aynı soğandaki gibi sabırla kavurun. Bulgur ve mercimeği beraber yıkayıp süzdürün tencereye alın. 2-3 dakika kavurun. Daha sonra yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci ekleyin. Suyunu ekleyip tuzunu atın ve çorbayı kaynamaya bırakın. Piştikten sonra katılaşma olursa azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. 40-45 dakikada çorbanız pişecektir. Ezogelin taneli bir çorba olduğu için blenderdan geçirmek yerine tel çırpıcıyla hızlıca karıştırarak kabaca ezebilirsiniz. Tereyağında kızdırdığınız nane ve pulbiber ile servis yapmanızı öneririm.

Ezogelin Çorbası için İPUCU

Bu çorbayı lezzetli yapan püf noktalarından biri soğan ve salçayı uzun süre kavurmak. Ayrıca pirinci en son ekleyin ki tencerenin dibine yapışmasın.



Hoşunuza gidebilecek Çorba tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun