Havuç Çorbası Havuç Çorbası
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Havuç Çorbası için Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy havuç/li>
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı/li>
  • Bir parça taze zencefil/li>
  • 2 diş sarımsak/li>
  • 2 kaşık un/li>
  • 2 bardak tavuk suyu/li>
  • 5 bardak normal su/li>
  • Tuz karabiber

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Tancereye zeytinyağını alıp ısıtın. Havuçları ekleyip renkleri dönene kadar kavurun. Bu çorbada özellikle zeytinyağı kullanıyorum çünkü havuç zeytinyağı ile tepkimeye girip A vitaminini açığa çıkarıyor. Havuçlar yeterince kavrulunca doğradığınız zencefili ekleyin. Bir tur çevirdikten sonra ince doğradığınız sarımsağı ekleyin. Sarımsağın kokusu çıkınca unu ekleyip bi çevirin ve suyunu ekleyin. Bu aşamada eklediğiniz tavuk suyu ve normal su oda ısısında olmalı yoksa eklediğiniz un topaklanır. Tuzunu ve karabiberini ekleyip çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın. Ara sıra karıştırıp pişmeye bırakın. Havuç yumuşayınca çorbanız pişmiştir. pişen çorbayı blenderdan geçirin. İhtiyacı varsa sıcak su takviyesiyle kıvamını açın. Artık çorbanız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Havuç Çorbası için İPUCU

Havucun zeytinyağı ile kavrulması sayesinde içindeki A vitamin açığa çıkar.



Hoşunuza gidebilecek Çorba tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun