Sulu Köfte Sulu Köfte
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    20 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    20 Dakika

Sulu Köfte için Malzemeler

  • • 300gr yağsız kıyma
  • • 1 Kahve fincanı pirinç
  • • 1 kase maydanoz
  • • Tuz ve karabiber
  • • 2 Yemek kaşığı un
  • • 1 Tane havuç
  • • 1 Tane patates
  • • 1 Limon
  • • 1 Yumurta sarısı
  • • 2 lt su

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle köfteleri hazırlıyoruz. Kıyma, pirinç, maydanoz , tuz ve karabiberi karıştırma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Harcımızdan misket büyüklüğünde köfteler yapıp 2 yemek kaşığı un koyduğumuz kabın içine köfteleri koyup sallayarak her yerini unluyoruz. Havuç ve patatesi küp küp doğruyoruz. Tencereye suyu alıp kaynatıyoruz ve biraz tuz atıyoruz. Köfteleri koyduğumuz kaba yarım çay bardağı kadar su alıp sallıyoruz ve kaynayan suya köfteleri alıyoruz. Ardından havuç ve patatesi de alıyoruz. Kaynadıkça üzerinde oluşan köpüğü alıyoruz ki çorbamızın tadı da rengi de bozulmasın. Çorbanın suyundan bir kase kenara ayırıyoruz bu suyu terbiye yaparken kullanacağız. Orta ateşte kaynayan çorbanın pişip pişmediğini havuca bakarak anlıyoruz. Havuç piştiyse hepsi pişmiştir. Pişen sulu köftenin altını kapatıyoruz ve terbiyesini hazırlıyoruz. Bir limonun suyuna bir yumurta sarısını çırpıyoruz ve ayırdığımız çorba suyuyla birleştiriyoruz. İlk harı geçen çorbamıza terbiyesini karıştırarak ekliyoruz.

Sulu Köfte için İPUCU

Köfteye de tuz attığımız için tencereye attığınız tuza dikkat edin.



Hoşunuza gidebilecek Çorba tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun