Fırında Kök Sebzeler Fırında Kök Sebzeler
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    20 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    20 Dakika

Fırında Kök Sebzeler için Malzemeler

  • • 3 adet küçük turp (kırmızı, sarı, siyah)
  • • 2 adet orta boy patates
  • • 1 orta boy tatlı patates (varsa)
  • • 1 adet kırmızı pancar
  • • 2 adet orta boy kereviz
  • • 1 adet havuç
  • • 10 adet yer elması
  • • 1 baş sarımsak (kabuklu)
  • • 10 adet arpacık soğan (kabuksuz)
  • • 3 dal taze biberiye
  • • 2 adet defne yaprağı
  • • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • • 1 çay kaşığı tuz
  • • ½ çay kaşığı karabiber

Fırında Kök Sebzeler Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın.Sebzeleri yıkayıp süzün .Patates, havuç ve kereviz gibi büyük sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın İki dal biberiyeyi sapından sıyırıp ince ince doğrayın. Biberiye, tuz, karabiber, zeytinyağı ve defne yapraklarını bir kâsede karıştırın. İri parçalar halinde pancarları ve patatesleri sosun yarısıyla karıştırıp fırın kabına koyun. Pişirme kağıdı ile üstünü kapatarak 30 dakika pişirin. Fırın kabını çıkarıp diğer sebzeleri ekleyip geriye kalan sosla tüm malzemeyi karıştırıp tekrar fırına koyun. Kök sebzeleri üstü açık olarak 30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Fırında Kök Sebzeler için İPUCU

Sebzelerin iyi pişip pişmediğini bir çatalla mutlaka kontrol edin.



Hoşunuza gidebilecek Fırın Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun