İslim Kebabı İslim Kebabı
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

İslim Kebabı için Malzemeler

  • 4 adet Patlıcan
  • 2 adet Domates
  • 2 adet Yeşil Biber
  • Köftesi için:
  • 500 gram Kıyma
  • 1 adet orta boy Soğan
  • 4 yemek kaşığı Galeta Unu
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 adet Yumurta
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 adet Domates
  • 1 diş Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için:
  • Sıvı Yağ

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. İnce şeritler halinde uzunlamasına kesin. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Beklettiğiniz patlıcanları iyice durulayıp kurulayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Patlıcanları arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını süzün. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, kıymaya ekleyin. Galeta unu, baharatlar ve yumurtayı ilave edin. Sarımsağı soyup rendeleyip ekleyin. Köfte harcını iyice dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. (Yaklaşık 30 dakika) Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Köfteleri kızgın yağda kızartın. 2 adet patlıcanı artı şeklinde üst üste koyun. Kızarttığınız köfteden bir adet alıp orta kısmına yerleştirin. Daha sonra bohça katlar gibi kapatın. Bir adet kürdanla tutturun. Üzerine küçük bir dilim domates ve biber geçirin. Fırın tepsisine alın. Kalan malzemeyi de bu şekilde tamamlayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını bir sos tenceresine alıp kızdırın. Sarımsak ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu fırın tepsisindeki islim kebaplarının üzerine gezdirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin.

İslim Kebabı için İPUCU

Patlıcan alırken çekirdeksiz kemer patlıcanı almaya dikkat edin.



Hoşunuza gidebilecek Fırın Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun