Saksı Kebabı Saksı Kebabı
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    30 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    30 Dakika

Saksı Kebabı için Malzemeler

  • • 2 tane bostan patlıcanı
  • • 350 gr çok küçük doğranmış et
  • • 1 tane soğan
  • • 1-2 tane yeşil biber
  • • 3 diş sarımsak
  • • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • • 3 tane domates rendesi (veya domates konservesi)
  • • 1 tatlı kaşığı tuz
  • • 1 çay kaşığı pul biber
  • • Yarım çay kaşığı kimyon
  • • 1 çay kaşığı kekik
  • • 1 çay bardağı sıcak su
  • • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • • Patlıcanları kızartmak için ayrıca sıvıyağ
  • Sosu için:
  • • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • • 1 su bardağı su
  • • Üzeri için domates dilimleri

Saksı Kebabı Nasıl Yapılır?

Yemeğimizi yapmaya patlıcanlarla başlıyoruz. Bostan patlıcanlarını alacalı soyun, ortadan kesip içlerini oyun. Patlıcanları oyarken kenarları çok inceltmemeye dikkat edin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Bu sırada bir tencereye bir miktar sıvıyağ alıp soğanı üzerine tuzunu atarak kavurun. Kavrulan soğana etleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavrulan etlere küçük doğradığınız biberleri ekleyin 1-2 dakika kavurun. Bu aşamada sarımsakları da ekleyebilirsiniz. Biber salçasını, domates püresini ve baharatları ekleyip bir süre daha kavurun. Bu süreçte tencerenizin altı hep harlı ateş olacak. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp altını kısık ateşe alın ve et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Et pişerken acısı çıkan patlıcanları bir peçeteyle kurulayıp kızgın yağda döndürerek kızartın ve bir kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kızaran patlıcanlara pişen eti eşit bir şekilde paylaştırın. Sıra geldi sosumuzu yapmaya. Bir tavaya çok az sıvıyağ alıp salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine bir bardak sıcak su döküp 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Salçanız tuzluysa sosa tuz eklemeyin. Sostan bir kaç kaşık patlıcanların üzerine gezdirin kalanını fırın kabının dibine dökün.Üzerlerine birer dilim domates kapatıp 200c fırında 10-15 dakika pişirin. Saksı kebabınız servise hazırdır.

Saksı Kebabı için İPUCU

Patlıcanları aynı boyutta seçerseniz her porsiyon aynı boyutta olur.



Hoşunuza gidebilecek Fırın Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun