Sebzeli Bonfile Sarma Sebzeli Bonfile Sarma
  • KAÇ KİŞİLİK
    3 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Sebzeli Bonfile Sarma için Malzemeler

  • • 3 dilim inceltilmiş bonfile
  • • 1 orta boy havuç
  • • Sarı, kırmızı, yeşil etli biber
  • • 2 diş sarımsak
  • • 1 yemek kaşığı salça
  • • Bir dal taze biberiye
  • • 1 dal taze kekik
  • • Karabiber
  • • Tuz
  • • Ayçiçek yağı
  • • Fırın poşeti

Sebzeli Bonfile Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavamıza az bir miktar yağ alıyoruz ve jülyen doğranmış sebzeleri soteliyoruz. Sebzelerin üzerine kullanacağımız tuzun bir kısmını atıyoruz. Sebzeler yumuşamaya başlayınca dilimlediğimiz sarımsağı da ekleyip 2 dakika daha soteleyip bir kenara alıyoruz. Şimdi sıra geldi etlere. Etimiz bonfile olduğu için herhangi bir ön marine işlemine gerek yok. Tuz ve karabiberle etlerin her iki tarafını ovuyoruz. Tuzdan bir miktar da sos için ayırmayı unutmayın. Etin arasına sotelenen sebzelerden alıp rulo yapıyoruz ve bir kürdanla tutturuyoruz. İyice ısıttığımız döküm veya teflon tavada etleri mühürlüyoruz. Her tarafı iyice mühürlenen etlerimizi fırın poşetine alıyoruz ve sosunu hazırlıyoruz. Bir yemek kaşığı salçayı yarım bardak kaynar su ile açıyoruz. İçine biberiye ,kekik ve ayırdığımız tuzu ekleyip etlerin üzerine döküyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp üzerine kürdanla 2-3 tane delik açıyoruz. 200c sıcak fırında 15 dakika pişiriyoruz. Pişen yemeği bekletmeden servis yapıyoruz.

Sebzeli Bonfile Sarma için İPUCU

Daha az pişmiş et seviyorsanız fırında 10 dakika tutun.



Hoşunuza gidebilecek Fırın Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun