Tavuk Kapama Tavuk Kapama
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    30 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    30 Dakika

Tavuk Kapama için Malzemeler

  • • 2 bardak Pilavlık Bulgur
  • • 1 tane soğan
  • • 1 tane kapya biber
  • • 2 tane köy biberi
  • • 1 kaşık domates salçası
  • • 1 kaşık biber salçası
  • • 1 kase domates konservesi (yoksa domates rendesi)
  • • Tuz, Karabiber
  • • Sıvıyağ ve Tereyağ
  • • 6 tane tavuk kalçalı but
  • • 2 bardak tavuk suyu
  • • 1,5 bardak su
  • Üzerine sürmek için:
  • • 1 kaşık ketçap veya salça
  • • 1 kaşık zeytinyağ

Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?

Öncelikle yemeğe ekleyeceğimiz tuzun yarısını ekleyerek tavukları düdüklü tencerede 8-10 dakika haşlıyoruz. İki bardak pilavlık bulguru da yıkayıp bir süzgece alıyoruz. Sonra pilavı yapmaya başlıyoruz Tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alıyoruz. Kalan tuzu soğanların üzerine ekliyoruz. Kısık ateşte soğanlar iyice yumuşayana kadar kavuruyoruz. Üzerine salçaları ekleyip 4-5 dakika kavuruyoruz. Şimdi sıra biberleri eklemeye geldi. Biberleri de bir kaç dakika kavurduktan sonra bulgurumuzu da ekleyip bir kaç dakika da bulguru kavuruyoruz. Domates püremizi ve karabiberi ekleyip özleşene kadar kavurduktan sonra pilavı uygun bir fırın kabına alıyoruz. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağ ekliyoruz. 2 bardak sıcak tavuk suyu 1,5 bardak sıcak su ekliyoruz. Tavukları da pilavımızın üzerine kapatıp iyi kızarması için ketçap zeytinyağı karışımını bir fırça ile tavuklara sürüyoruz. 200c fansız fırında pilav suyunu çekip tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen Tavuk Kapamamızın üzerini örtüp 20 dakika demlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

Tavuk Kapama için İPUCU

Bulguru iri pilavlık bulgur tercih ederseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.



Hoşunuza gidebilecek Fırın Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun