Kayseri Ketesi Kayseri Ketesi
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    40 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    40 Dakika

Kayseri Ketesi için Malzemeler

    Hamuru için: 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 2 bardak ılık süt 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 5,5 - 6 bardak un İç harcı için: Yarım paket margarin 1 çay bardağı sıvıyağ (80ml) 2 su bardağı un 1 kase çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı tuz Aralara sürmek için : Yarım paket margarin Üzerine sürmek için : Yumurta sarısı

Kayseri Ketesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım ve mayalanması için üzerini kapatıp ılık bir yerde dinlendirelim. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. Yağları tavaya alıp üzerine unu ekleyip kavuralım. Tuzunu ve çekilmiş cevizi ekleyip toparlanınca ılıması için kenara alalım. Yağlamak için margarini eritelim ve onu da bir kenara alalım. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayıralım ve her bezeyi açabildiğimiz kadar büyük açalım. Açtığımız iki bezenin arasını yağlayıp üst üste alalım. Üst kısmı da yağlayıp katlayalım ve dinlenmeye alalım. Bütün bezeler bitince ilk katladığımız hamuru önümüze alıp dörde bölelim. Oklavayla biraz inceltip ortasına iç harcını koyup zarf gibi kapatalım ve yine oklavayla açıp inceltelim. Kapattığımız yer alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalla izler yapalım. Çörek otu ile süsleyelim ve çok kabarmaması için bıçakla delikler açalım. 220c fırında kızarana kadar pişirelim.

Kayseri Ketesi için İPUCU

Dilerseniz ketenizi fazla fazla yapıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek hamur işi tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun