Tahinli Pastane Çöreği Tahinli Pastane Çöreği
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    25 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    25 Dakika

Tahinli Pastane Çöreği için Malzemeler

    1 tatlı kaşığı instant maya (yada 1/4 yaş maya) 4 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı ılık su (200ml) 1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında) 1 yumurta (oda ısısında) 1 çay kaşığı tuz 4 bardak + 1 kaşık un (bardak ölçüm 200ml) İçi için: Tahin ve toz şeker Üzeri için: Yumurta sarısı ve 1 kaşık pekmez Susam

Tahinli Pastane Çöreği Nasıl Yapılır?

Maya, şeker ve suyu kabımıza alıp karıştıralım. Üzerini 2 bardak unla kapatıp 15dk mayanın aktifleşmesi için bekleyelim. Maya aktifleşince karıştırıp kalan unu, tuzu, tereyağı ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp 30 -45dk arası mayalanmaya bırakalım. Mayalanmanın ardından hamuru iki parçaya bölelim ve yuvarlayıp beze yapalım. Bezelerimizi hafif unlayarak bıçak sırtı kalınlığında açalım. İçine tahin sürelim. Videoda görüldüğü gibi katlayalım ve tekrar açalım. Bu defa açabildiğimiz kadar ince açalım ve tekrar tahin sürüp bolca toz şeker serpelim. Ortadan ikiye kesip incecik yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamur rulolarını elimizin ayasını kullanarak inceltelim. İnceltme sonunda rulo ilk halinin üç katına ulaşacak. Ruloyu kendi etrafında saralım ve üzerine elimizle bastıralım. Tüm rulolara aynı işlemi yaptıktan sonra pekmezle çırptığımız yumurta sarısını sürelim ve bolca susam serpelim. 200c fanlı fırında kızarana kadar pişirelim.

Tahinli Pastane Çöreği için İPUCU

Fırından çıkan çöreklerimizi yarım saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz



Hoşunuza gidebilecek hamur işi tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun