Elmalı Tart Kek Elmalı Tart Kek
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Elmalı Tart Kek için Malzemeler

    2 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 2,5 çay bardağı un Yarım çay bardağı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya Kalıbı için: 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı şeker 1 elma 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tart Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Daha sonra elediğimiz un ve nişastaya , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş hamura ekliyoruz. Kek hamurumuz hazır olunca elmaları ince ince doğruyoruz. Kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp 1 yemek kaşığı toz şekeri serpiyoruz. Üzerine elmaları dizip tarçın serpiyoruz. Keke hamurunu da elmaların üzerine döküp 180c fırında ortalama 25 dakika pişiriyoruz ve kürdan testi yaparak fırından çıkarıyoruz. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp pudra şekeri serpiyoruz. Nefis tart kekimiz servise hazır.

Elmalı Tart Kek için İPUCU

Bu keki isterseniz armut kullanarakta yapabilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek Kek tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun