Fondan Kek Fondan Kek
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Fondan Kek için Malzemeler

    2 yumurta 100gr kuvertur çikolata (%60-70 kakao oranına sahip) 100gr tereyağ 3/2 su bardağı şeker (125gr) 3/2 su bardağı un (75gr) 1 çay kaşığı kabartma tozu

Fondan Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağı ve çikolatayı ister mikrodalgada ister benmari usulu eritiyoruz. Çikolatamız ılınırken şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Çikolatayı yumurtalı karışıma ekliyoruz. Bir çırpıcıyla karıştırarak un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karışımı 22cm kalıba döküp 180c de 20 dakika pişiriyoruz. Kekimizin ortası ıslak kalmalı. Soğuyan kekimize pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Fondan Kek için İPUCU

Daha ıslak bir doku için kekinizi 15 -17 dakika pişirebilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek Kek tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun