Ricotta Cake Ricotta Cake
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    20 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    20 Dakika

Ricotta Cake için Malzemeler

    3 yumurta 200 gr tereyağ (oda ısısında) 1 Su bardağı toz şeker 250 gr ricotta peyniri (yada tuzsuz lor) 135 gr un (1 su bardağı + 2 kaşık) 1 limon kabuğu rendesi Yarım paket kabartma tozu (5 gr) Böğürtlen sos: 175 gr böğürtlen (yada frambuaz) 2 yemek kaşığı şeker (50 gr) Yarım su bardağı su 2 kaşık nişasta

Ricotta Cake Nasıl Yapılır?

Yumurta sarıları ve beyazlarını ayıralım. Beyazları bir fiske tuzla traş köpüğü gibi olana kadar çırpalım. Ayrı bir kapta oda ısısındaki tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzerine yumurta sarılarını ekleyip yedirelim. Ardından ricotta peynirini ekleyip çırpın. Ardından unu , kabartma tozunu ve limon kabuğunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Sıra geldi yumurta aklarına. Artık mikser kullanmadan bir spatula yardımıyla 3 seferde yumurta akını karışıma alttan üste katlayarak yedirin. Tereyağı ile yağladığınız tart kek kalıbına ya da kelepçeli kalıba döküp 180c de kızarana kadar pişirin. Bu sırada #böğürtlen #sos için malzemeleri sos tavasına alın. Ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp blendırdan geçirin. Kekiniz pişince soğumasını bekleyin ve kalıbından çıkarın. Böğürtlen sosu üzerine döküp 1 saat kadar dinlendirin ve servis yapın.

Ricotta Cake için İPUCU

İsterseniz bu tarifi sevdiğiniz başka bir meyve ile de yapabilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek Kek tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun