Kakaolu Portakallı Kurabiye Kakaolu Portakallı Kurabiye
  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Kakaolu Portakallı Kurabiye için Malzemeler

    125gr oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı toz şeker 1 yumurta 1 portakalın suyu 1 portakalın kabuğu (rendenin ince yeriyle rendelenmiş) 2 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz 4 su bardağı un (3,5 dan sonrasını dikkatli ekleyin)

Kakaolu Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve sıvı yağı iyice karıştıralım. Üzerine toz şeker , portakal suyu ve portakal kabuğunu ekleyelim karıştırmaya devam edelim. Toz şeker biraz çözelti haline gelince katıları eklemeye başlayabiliriz. Bir süzgeçten geçirerek nişasta, kakao, kabartma tozu, vanilya ve 2 bardak unu eleyelim. Spatula ile karıştıralım. Ardından bir bardak daha un ve bir fiske tuz ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kalan bir bardak unu azar azar ekleyelim ve elimize yapışmayan bir hamur elde edelim. Benim portakalım çok sulu değildi çay bardağını tam doldurmadı. Sizin portakal suyu benim eklediğimden fazlaysa 1 kaşık daha fazladan un ekleyebilirsiniz. Hazır olan hamuru bir strech filmle sarıp buzdolabına kaldıralım ki içine eklediğimiz portakalın aroması en üst seviyeye çıksın. Yarım saat buzdolabında dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ve 180c fırında çatlayana kadar pişirelim. Ortalama 15 dakikada kurabiyeniz pişmiş olacaktır.

Kakaolu Portakallı Kurabiye için İPUCU

Çok uzun pişirirseniz kurabiyeniz sert olacaktır dikkatli olun.



Hoşunuza gidebilecek Kurabiye tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun