Mısır Gevrekli Kurabiye Mısır Gevrekli Kurabiye
  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    30 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    30 Dakika

Mısır Gevrekli Kurabiye için Malzemeler

    125gr tereyağ (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı (100ml) sıvı yağ 2 yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 2 su bardağı mısır nişastası 3 su bardağı un 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Üzeri için: Yarım paket mısır gevreği 50 gr tereyağı 150gr sütlü çikolata Çeyrek çay bardağı sıvıyağ

Mısır Gevrekli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza tereyağ, sıvı yağ, yumurtaları alıp karıştırıyoruz. Üzerine pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını alıp karıştırmaya başlıyoruz. Kalan unu da ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. 180c sıcak fırında üzeri çatlayana kadar yaklaşık 14-15dk pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri iyice soğutuyoruz. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağı eriyen çikolataya çırparak ekleyip çikolatanın akışkanlığını ayarlıyoruz. Soğuyan kurabiyeleri önce çikolataya sonra irice kırdığımız mısır gevreklerine bulayıp bir tepsiye diziyoruz. Tepsimizi buzdolabında bir saat dinlendirip servis yapıyoruz

Mısır Gevrekli Kurabiye için İPUCU

İsterseniz kurabiyelerinizi bitter çikolata ile kaplayabilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek Kurabiye tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun