Portakallı Anne Kurabiyesi Portakallı Anne Kurabiyesi
  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Portakallı Anne Kurabiyesi için Malzemeler

  • 125gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-4,5 su bardağı un

Portakallı Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza tereyağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştırıyoruz. Sonra üzerine şekeri ilave ediyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekliyoruz. Karışıma iki su bardağı unu ekleyip üzerine karbonatı serpiyoruz. Başlıyoruz yoğurmaya. Üç su bardağı undan sonra kontrollü bir şekilde azar azar un ekleyin. Hamur elinize yapışmayı bırakınca un eklemeyi bırakabilirsiniz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıyoruz ve hafif huni gibi sivrimsi bir şekil veriyoruz. Sonra tepelerini toz şekere batırıp 180c de çatlayana kadar pişiriyoruz.

Portakallı Anne Kurabiyesi için İPUCU

Portakalın kabuğunun beyazını rendelememeye dikkat edin acılık vermesin.



Hoşunuza gidebilecek Kurabiye tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun