Pastane Poğaçası Pastane Poğaçası
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Pastane Poğaçası için Malzemeler

  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı süt
  • 2 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
  • 2 Yemek kaşığı şeker
  • 1+ çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çorba kaşığı instant maya
  • 6 Su bardağı un
  • İçine istediğiniz malzemeler

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

Önce sıvı malzemeleri, tuz ve şekeri yoğurma kabımıza alıp bir güzel karıştırıyoruz. Sonra üzerine 3 su bardağı un ve bir kaşık mayamızı katıp yoğurmaya başlıyoruz. Un ekleye ekleye yoğurmaya devam ediyoruz. Altıncı bardağa gelince kontrollü bir şekilde azar azar eklemeye başlıyoruz. Çünkü her unun hacmi farklıdır. Birden koyarsanız hamurunuz çok sert olabilir. Hamur kabını ve elinizi bırakınca un eklemeyi bırakabilirsiniz. Bir kapak kapatıp bir saat dinlendiriyoruz hamurumuzu. Dinlenen hamurumuzu bi evirip çevirip şekillendirmeye başlıyoruz. Ben evde ki herkesin zevkine göre çikolatalı, zeytin ezmeli, peynirli ve sade yaptım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz ve 180c fanlı fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Pastane Poğaçası için İPUCU

Poğaçalarınızın pastaneden alınmış gibi görünmesi için üzerine çizik atmayı unutmayın.



Hoşunuza gidebilecek poğaça tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun