Kekiniz Kalıptan Zor mu Çıkıyor?

Kekiniz Kalıptan Zor mu Çıkıyor?

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.


Yumurtanız Taze mi? Anlamak Çok Kolay

Yumurtanız Taze mi? Anlamak Çok Kolay

Yumurtanın taze olup olmadığını su dolu bir bardak kullanarak anlayabilirsiniz. Yumurta dibe çökerse tazedir. Bir kaç günlük yumurta bardağın ortasına, bayat yumurta ise su yüzeyine çıkacaktır.


Bayatlayan Ekmekleri Yumuşatalım mı?

Bayatlayan Ekmekleri Yumuşatalım mı?

Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.


Patlıcanı Daha Lezzetli Pişirmek İster misiniz?

Patlıcanı Daha Lezzetli Pişirmek İster misiniz?

Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.


Patates Püresine Sihirli Dokunuş

Patates Püresine Sihirli Dokunuş

Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.


Meyveler Kekin Dibine Çökmesin

Meyveler Kekin Dibine Çökmesin

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.


Pırıl Pırıl Çaydanlık İçin

Pırıl Pırıl Çaydanlık İçin

Çok sevdiğiniz çaydanlığınız, zamanla mat bir görünüme bürünebilir. Yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp, sert bir süngeri buna batırarak çaydanlığı silmeyi deneyin, eski parlaklığına hemen kavuştuğunu göreceksiniz.


Sebzeleri Nasıl Yıkıyorsunuz?

Sebzeleri Nasıl Yıkıyorsunuz?

Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.


Kahveniz Bayatlamasın

Kahveniz Bayatlamasın

Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz.


Limonun Suyu Az Çıkıyorsa

Limonun Suyu Az Çıkıyorsa

Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.


Kızartma Yaparken Eviniz Kokmasın

Kızartma Yaparken Eviniz Kokmasın

Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın.


Lezzetli Mısır Haşlamak Çok Kolay

Lezzetli Mısır Haşlamak Çok Kolay

Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir yemek kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz.


Tane Tane Pilav İçin

Tane Tane Pilav İçin

Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun.


Hazımsızlık mı Çekiyorsunuz?

Hazımsızlık mı Çekiyorsunuz?

Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar. Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz.


Eti Lezzetlendirmek Önemli Konu

Eti Lezzetlendirmek Önemli Konu

Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında bekletin.


Salçanız Küfleniyor mu?

Salçanız Küfleniyor mu?

Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz.


17Buzdolabınızda Kötü Kokular mı Var?

17Buzdolabınızda Kötü Kokular mı Var?

Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.


Sebzeli Güveç Yapmanın Püf Noktası

Sebzeli Güveç Yapmanın Püf Noktası

Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun.


Portakal Sıkarken Bu Yöntemi Deneyin

Portakal Sıkarken Bu Yöntemi Deneyin

Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.


Peyniri Keserken Dağılıyor mu?

Peyniri Keserken Dağılıyor mu?

Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.


Yumurtanız Haşlanırken Çatlıyor mu?

Yumurtanız Haşlanırken Çatlıyor mu?

Kabuklarının çatlamasını önlemek için yumurtları oda sıcaklığına getirmeyi ve kaynatacağınız suya tuz eklemeyi unutmayın.


Kerevizi Uzun Süre Saklayabilirsiniz

Kerevizi Uzun Süre Saklayabilirsiniz

Kerevizi buzdolabına kaldırırken alimiyum folyo içine sararsanız haftalarca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.


Kekiniz Çabuk mu Bayatlıyor?

Kekiniz Çabuk mu Bayatlıyor?

Saklama kabına koyacağınız yarım elma ile kekinizin taze kalmasını sağlayacaksınız.


Elma Saklarken Bu Yöntemi Kullanın

Elma Saklarken Bu Yöntemi Kullanın

Elmaları çabuk bozulmaması için buzdolabında, birbirine değmeden ve sap kısımları üstte kalacak şekilde saklayın. Eğer yarısını yediğiniz elmanın kalanını kararmadan saklamak isterseniz, kesik kısmına limon sürün ve bu kısmı tabağa değecek şekilde koyup buzdolabına kaldırın.


Yumurtanız Keserken Dağılmasın

Yumurtanız Keserken Dağılmasın

Haşladığınız katı yumurtaların keserken dağılmaması için bıçağı önce sıcak suyla ıslatın. Sonra kurulamadan yumurtalarınızı dilimleyin.


Çorbanız Sulu Olduysa Kolayı Var

Çorbanız Sulu Olduysa Kolayı Var

Bazen çorbalarınız beklenmedik şekilde sulu olabilir. Bunu telafi etmek için ise yağ ve un kavurup çorbanıza ekleyebilirsiniz.


Hızlı Hamur Mayalamak İçin

Hızlı Hamur Mayalamak İçin

Hamur mayaladınız ve vaktiniz çok az ise, fırını hemen 40 derecede ısıtın ve kapatın. Hamurunuzu bir süre fırın içinde bekleterek mayalanmasını hızlandırabilirsiniz.


Vanilyayı Ne Zaman Kullanıyorsunuz?

Vanilyayı Ne Zaman Kullanıyorsunuz?

Kek veya tatlılarda kullanılan vanilyayı son aşamada eklediğinizde,vanilya tadının daha keskin şekilde alınmasını sağlarsınız.


Soğan Sarımsak Kokusu Elinizden Çıkmıyor mu?

Soğan Sarımsak Kokusu Elinizden Çıkmıyor mu?

Yemeklere lezzet veren soğan ve sarımsak kokusu elinize sindiği anda, kurtarıcınız patates olacaktır. Bir dilim haşlanmış patates ile elinizi ovun ve daha sonra sabunla yıkayın.


Sebzelerdeki Mikroplardan Kurtulun

Sebzelerdeki Mikroplardan Kurtulun

Sebzelerinizin hijyenik olması için sirkeli ve tuzlu suda yıkamak iyi bir yöntem olabilir. Böylece üzerinde mikrop varsa kolayca yok edebilirsiniz.


Et Mühürlerken Baharat Kullanıyor musunuz?

Et Mühürlerken Baharat Kullanıyor musunuz?

Etlerinizi mühürlerken veya ızgara yaparken kuru baharatlar yerine taze yaprak baharatları denemelisiniz. Kuru baharatlar yüksek ateşte yanarak lezzet kaybı oluşturacaktır.


Çıtır Çıtır Balık Kızartmak İçin

Çıtır Çıtır Balık Kızartmak İçin

Balığı çıtır çıtır kızartmak için, biraz sütte bekletip una bulamak, ondan sonra kızartmak gerekir.


Patatesler Filizleniyorsa Bu Yöntemi Deneyin

Patatesler Filizleniyorsa Bu Yöntemi Deneyin

Patateslerin filizlenmesini önlemek için aralarına bir adet elma yerleştirin, uzun süre bozulmadan kalacaktır.


Tereyağını Yakmamak Çok Kolay

Tereyağını Yakmamak Çok Kolay

Kullandığınız portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir kavanoza koyup,buz dolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.


Portakal Limon Kabuklarını Atmayın

Portakal Limon Kabuklarını Atmayın

Kullandığınız portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir kavanoza koyup,buz dolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.


Bembeyaz Karnabahar Haşlamak İçin

Bembeyaz Karnabahar Haşlamak İçin

Haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir miktar süt, karnabaharın beyazlaşmasına ve kötü kokmamasına yardım eder.


Zeytinyağlı Yemeklerinizin Rengi Bozulmasın

Zeytinyağlı Yemeklerinizin Rengi Bozulmasın

Zeytinyağlı yemeklerin kararmasını istemiyorsanız, soğumadan kapağını açmayın. Açtıktan sonar da üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin.


Daha Sarı Patatesler İçin

Daha Sarı Patatesler İçin

Patates haşlarken içine bir kaşık sirke koyun. Rengi daha sarı ve daha lezzetli olur.


Karidesin Kokusundan Kurtulun

Karidesin Kokusundan Kurtulun

Karides haşlarken içine 1 kaşık sirke koyarsanız, kokusunu alır.


Muzlarınızı Daha Uzun Saklamak İster misiniz?

Muzlarınızı Daha Uzun Saklamak İster misiniz?

Muzlarınızı daha uzun süre muhafaza etmek için birbirinden ayırmamanız önemli. Muzlarınızı birbirinden ayırmazsanız daha çok dayandığını göreceksiniz.


Kavanoz Kapağı Açılmıyorsa Yardıma İhtiyacınız Yok

Kavanoz Kapağı Açılmıyorsa Yardıma İhtiyacınız Yok

Kapağı zor açılan kavanozları açmak için elinize eldiven geçirin. Eldivenle deneyin ve kavanoz kapaklarını kolayca açtığınızı göreceksiniz.


Bu Yöntemle Maydanoz Ayıklamak Çok Kolay

Bu Yöntemle Maydanoz Ayıklamak Çok Kolay

Maydanozları tek tek ayıklamak yerine bıçağı nazik bir şekilde tıraş edermiş gibi kullanırsanız hem zamanınızı hem de maydanozunuzu boşa harcamamış olursunuz.


Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun