Havuç Tarator Havuç Tarator
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    30 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    30 Dakika

Havuç Tarator için Malzemeler

  • • 3-4 adet orta boy havuç
  • • 2 diş sarımsak
  • • Yarım çay kaşığı tuz
  • • 4-5 yemek kaşığı süzme
  • yoğurt
  • • 1-2 kaşık normal yoğurt
  • • 2 kaşık mayonez
  • • Bir avuç ceviz
  • • 1 çay kaşığı pul biber
  • • Zeytinyağı
  • • Yarım çay bardağı su

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

Tavamıza biraz zeytinyağı alıyoruz ve üzerine rendelediğimiz havuçları ekliyoruz.. Üzerine tuzunu da atıp bir-iki dakika kavuruyoruz. Havuçların biraz yumuşaması için üzerine yarım çay bardağı su ekleyip bir kapak kapatıyoruz ve bir-iki dakika suyunu çekene kadar bu şekilde pişiriyoruz. Siz daha diri havuç seviyorsanız bu aşamayı atlayıp normal bir şekilde kavurmaya devam edebilirsiniz. Havuç kavrulunca sarımsakları da üzerine rendeleyip bi çeviriyoruz. Çiğ sarımsak yerine bu şekilde çok daha lezzetli oluyor. Kavrulan havucu bir tabağa alıp ılımasını sağlıyoruz. Havuç çok sıcak olursa yoğurdu kesebilir. Bu sırada yoğurt karışımını hazırlıyoruz. Süzme yoğurdu biraz açmak için üzerine normal yoğurt ekliyoruz. Üzerine mayonezi alıp iyice karıştırıyoruz. Mayonez kullanmak istemezseniz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Çırptığımız yoğurtla havucu birleştirip iyice karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Sıra geldi üzerinin süsünü yapmaya. Bunun için bir tavaya biraz zeytinyağı alıyoruz ve bıçakla kıydığımız cevizleri kavuruyoruz. Ceviz çabuk yanabilir karıştırmayı hiç bırakmıyoruz. Kavrulan cevize pul biber atıp bi çevirdikten sonra cevizleri salatamızın üzerine alabiliriz.

Havuç Tarator için İPUCU

Bu salatayı yaparken mutlaka zeytinyağı kullanın çünkü havuçtaki A vitamini zeytinyağı ile buluşunca ortaya çıkıyor



Hoşunuza gidebilecek Salata tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun