Beze Beze
  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Beze için Malzemeler

    3 tane yumurta akı 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker Bir fiske tuz 3 damla gıda boyası

Beze Nasıl Yapılır?

Yumurta akını ve şekeri cam bir kaba alalım. Şeker ve yumurta akını bir çırpma teliyle karıştırmaya başlayın. Bu sırada bir sos tenceresinin dibine biraz su alıp ocağa koyun kaynasın. Kaynayan suyun üzerine kabınızı yerleştirin. 20 saniye benmari usulünde 20 saniye kenarda olacak şekilde toplam 2 dakika karıştırmaya devam edin. Buradaki amaç yumurtanın pişmesini engelleyerek şekerin erimesini sağlamak. Şekeri eriterek bezenizi yaparsanız piştiğinde muhteşem bir dokusu olur. Artık mikserle çırpabilirsiniz. Sürekli aynı yönde dairesel hareketler yaparak karışımı 4 dakika çırpın. Bu çırpma işleminden sonra yumurta akı traş köpüğü gibi görünmeli. Bu aşamada ben gıda boyası kullanacağım için karışımı ikiye böldüm. 3 damla gıda boyasını ekleyip karıştırdım. İki rengin eşit dağılması için bir strech filmin üzerinde iki karışımı birleştirdim ve sıkma torbasına aktardım. Yıldız uç kullanarak tepsiye sıktım. Büyük şekillere çöp şiş takarak farklı bir sunum elde ettim. 100c fansız fırında 2 saat kurutarak pişirdim. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına aldım.

Beze için İPUCU

Burada çok önemli iki püf noktası var. Birincisi yumurta akınıza bir damla dahi sarı karışmasın. İkincisi ise kabınızda bir damla bile su olmasın. Bu iki noktaya dikkat ederseniz kusursuz bir bezeniz olur.



Hoşunuza gidebilecek Tatlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun