Revani Revani
  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Revani için Malzemeler

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Şerbeti: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 7-8 damla limon

Revani Nasıl Yapılır?

Tatlımızın önce şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alıyoruz. 15 dakika sonra limonunu sıkıyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp kıvamına bakıyoruz. Kıvam testi için şerbeti kaşıktan damlatın, son damlayı tırnağınızın üzerine damlatın. Su gibi akıp gitmiyorsa şerbet olmuştur. Soğuması için bir kaba boşaltıp kenara alabilirsiniz. Sıra geldi revanimizin kekini yapmaya. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpıyoruz. sonra irmik, kabartma tozu, vanilya ve bir bardak un ekleyip karıştırıyoruz. Eklediğiniz yoğurdun kıvamı un miktarını değiştirebilir. Kek kıvamında bir hamurunuz olacak buna dikkat edin. Unu da ekledikten sonra portakal kabuğu ekleyip bu aşamada elimizle çırparak karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına hamurumuzu alıp 180c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Eğer cam fırın kabı kullanacaksanız tepsinizi fırının en alt rafına yerleştirip pişirin ki altı iyi pişsin. Pişen revaniyi şerbetleyip 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Revani için İPUCU

Revaninin şerbet kıvamı çok önemlidir. Üstü kuru kalan revanilerin şerbeti sıvı olduğu için şerbet hemen dibine çöker ve tatlının üstü kuru kalır. Revani şerbeti biraz kıvamlı olmalı ki kek şerbeti ağır ağır çeksin.



Hoşunuza gidebilecek Tatlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun