Tepside Yaş Pasta Tepside Yaş Pasta
  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    20 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    20 Dakika

Tepside Yaş Pasta için Malzemeler

    Pandispanyası için; 5 tane M boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış) 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker Bir fiske tuz Yarım çay bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı nişasta 50 gr kakao 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un (tepeleme olmasın) Pastacı kreması için; 5 M boy yumurta sarısı 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 600ml (3 su bardağı) süt 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı tereyağı 100ml süt kreması Ganajı için; 200ml süt kreması 200gr bitter çikolata

Tepside Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatli bir şekilde ayırın. Beyazın içine bir damla bile sarı karışmaması gerekiyor. Şekerin yarısını beyazın ve tuzu beyazın içine ekleyip mikserin hızlı devirinde traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın. Karışım beyazlaşınca sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin karıştırın. Kakaodan yarım kaşık kenara ayırın bununla daha sonra tepsinin dibini kaplayacağız. Kalan toz malzemeleri elekten geçirin ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Kakaolu karışıma köpürttüğünüz yumurta aklarını bir spatula yardımıyla üç aşamada alttan üste katlayarak yedirin. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp peçeteyle fazlasını alın. Ayırdığınız kakaoyla tepsiyi kaplayın. Pandispanya karışımını fırın kabına boşaltın ve tezgaha 2-3 defa vurun. 160c fırında 20-25dakika pişirin. Şimdi pastacı kremasını hazırlayabilirsiniz. Yumurta sarılarının üzerine şekerin yarısını alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine nişasta ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Şekerin kalanını bir sos tenceresine alın üzerine sütü ekleyip süt kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Isıttığınız sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde çırpın ve pişirmeye başlayın. Pişerken karıştırmayı hiç bırakmayın. Göz göz olunca ateşten alın. İçine tereyağı ve kremayı ekleyip hızlıca karıştırın. Ara ara karıştırarak 5 dakika ılımasını sağlayın. Bu sırada pişen pandispanyayı fırından alın ilk harı çıkınca üzerine 1 çay bardağı sütü dökün. Sütü çekince ılınan kremayla pandispanyanın üzerini kaplayın. Sıra geldi ganajı yapmaya. Sos tenceresinde kremayı kenarlardan baloncuk olana kadar ısıtın. Küçük küçük doğradığınız çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştırın. Tamamen pürüzsüz olunca ganajınız hazırdır. Hafif soğumuş olan pasta kremasının üzerine ganajı eşit bir şekilde dağıtın. Ganaj soğumadan ben pirinç kesim fındıkla süsledim. Oda ısısına gelen pastanızı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.

Tepside Yaş Pasta için İPUCU

Bir gün dinlendirme fırsatınız varsa çok çok daha güzel olur.



Hoşunuza gidebilecek Tatlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun