Trileçe Trileçe
  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    20 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    20 Dakika

Trileçe için Malzemeler

  • • 5 yumurta (oda sıcaklığında)
  • • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • • 1+1 yemek kaşığı un
  • • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • • 1 paket kabartma tozu
  • • 1 paket vanilya
  • Şerbeti için:
  • • 4,5 su bardağı süt • 1 paket süt kreması
  • • 1 küçük çay bardağı şeker
  • Üzeri için:
  • • 1 paket toz krem şanti
  • • 1 bardak soğuk süt
  • Karamel sos için:
  • • 1 çay bardağı şeker
  • • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • • 1 paket süt kreması

Trileçe Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekimizi yapıyoruz. Yumurta ve şekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Daha sonra bir elekten geçirdiğimiz kuru malzemeleri spatula ile karıştırıp fırın kabına boşaltıyoruz. 170c de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Kek pişerken şerbeti için şeker, süt ve kremayı bir kabın içinde şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Şantisini de hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz. Karameli için bir tavaya şekeri alıp eritiyoruz. Şeker karamel rengini alınca tereyağını ve kremasını ekliyoruz. Bu aşamada şeker toplanacaktır kormayın karıştırmaya devam edin eriyecek. Karameli bir kaç dakika kaynatıp çektiriyoruz ve ılıması için bir kaba boşaltıyoruz. Pişen keki fırından alıp 2-3 dakika dinlendirdikten sonra sütlü şerbeti üzerine döküyoruz. Kekimiz şerbetini çekip oda ısısına gelince üzerine krem şantisini sürüyoruz. Bu aşamada bir kaşık şantiyi ayırıp süslemede kullanacağız. Şantinin üzerine de karameli döküyoruz. Aklınızda bulunsun karameliniz beklerken çok katılaşırsa kremayla kıvamını açabilirsiniz. Ayırdığımız şanti ile üzerini süsledikten sonra tatlımızı buzdolabına kaldırıyoruz. En az 4 saat, en fazla 1 gece buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.

Trileçe için İPUCU

Karamel yaparken şekeri sakın yakmayın tadı ve rengi bozulur.



Hoşunuza gidebilecek Tatlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun