Zerde Zerde
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    5 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    5 Dakika

Zerde için Malzemeler

    • Yarım su bardağı haşlanmış pirinç • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 çay kaşığı safran • 1,5 su bardağı su • 3 çorba kaşığı mısır nişastası • Yarım paket vanilya • 2 çorba kaşığı antep fıstığı • 2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 adet nar

Zerde Nasıl Yapılır?

Pirinci 15 dakika ıslatıp, bol suda yıkayın. Bir tencerede bir buçuk bardak su ile birlikte hafif ateşte haşlayın. Toz şeker ve safranı ekleyip, kaynatın. Nişastayı çok az su ile ezip, vanilya ile birlikte bu karışıma ilave edin. Hafif koyulaşınca ateşten alın. Kaselere paylaştırın. Arzuya göre buzdolabında beklettikten sonra üzerilerine antep fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri serpip servis yapın.

Zerde için İPUCU

Arzu ederseniz daha aromatic bir zerde için içine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyebilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek Tatlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun