Kelebek Tavuk Kelebek Tavuk
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    15 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    15 Dakika

Kelebek Tavuk için Malzemeler

  • 9-10 tane çıtır kelebek
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası (ketçapta olur)
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak

Kelebek Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuklarımızı marine ederek başlıyoruz. Sos malzemelerini uygun bir kaba alıp iyice karıştıralım. Sosun içine tavukları alıp her yerine sos gelecek şekilde karıştıralım. Üzerini kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Vaktiniz varsa bir gece de bekletebilirsiniz. Ama bir gece bekletecekseniz tuzunu atmayın bu kadar uzun sürede tuz tavuğu pişirir. Fırını 200c de fansız açın pişireceğiniz tepsiyi de içine koyun. Tavukları sıcak tepsiye koyacağız ki mühürlensin su salmasın. Fırın ısınınca tavukları dış kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin pişmeye bırakın. İyice kızaran tavukları bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Nefis Çıtır Kelebek Tavuğumuz servise hazır.

Kelebek Tavuk için İPUCU

Sosunda kekik kullanmak isterseniz ilk aşamada atmayın. Çünkü fırında kekik çok çabuk yanıyor. Tavuğu fırından çıkarmadan 2 dakika önce üzerine atarsanız kekiğiniz yanmaz.



Hoşunuza gidebilecek Tavuk Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun