Sebzeli Tavuk Haşlama Sebzeli Tavuk Haşlama
  • KAÇ KİŞİLİK
    5 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Sebzeli Tavuk Haşlama için Malzemeler

  • • 5 Tane Tavuk Baget
  • • 1 Tane Havuç
  • • 2 Tane Patates
  • • 1 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • • 2 Diş Sarımsak
  • • 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
  • • 8 Tane arpacık Soğan
  • • 1 Yemek kaşığı Un
  • • 1/2 Limon Suyu
  • • 1 Yumurta Sarısı
  • • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • • 1 Çay kaşığı Karabiber
  • • Maydanoz

Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Havuç soyulur ve iri küp şeklinde dilimlenir. Patates soyulur ve iri küp şeklinde dilimlenir. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ alınır. Tavuklar eklenip renk alana kadar sotelenir. Soğan, sarımsak, patates , havuç ve tuz eklenip karıştırılır. 3 su bardağı su eklenir. 30dk orta ateşte kaynatılır. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve un çırpma teli ile karıştırılır. Tencereden bir kepçe sıcak su kaseye alınır ve karıştırılır. Terbiye tencereye eklenir ve karıştırılır. 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra karabiber ve ılıdığında maydanoz ilave edilir.

Sebzeli Tavuk Haşlama için İPUCU

Tavuk haşlama yaparken kemikli yerleri tercih ederseniz yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlarsınız.



Hoşunuza gidebilecek Tavuk Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun