Tavuk Nugget Tavuk Nugget
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Tavuk Nugget için Malzemeler

  • • 600 gr tavuk kıyması (But ve göğüs karışık çekilecek)
  • • 1 çay kaşığı köri
  • • 1 çay kaşığı kimyon
  • • 1 çay kaşığı pulbiber
  • • 1 çay kaşığı karabiber
  • • 1 tatlı kaşığı tuz
  • • 2 yemek kaşığı un
  • • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • • 1 diş sarımsak
  • Panelemek için:
  • • 1 yumurta
  • • Tuz
  • • Yarım çay bardağı krema
  • • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • • 2 yemek kaşığı un
  • • Yeterli miktarda galeta unu (kurutulup çekilmiş ekmekte olur)
  • • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • • Kızartmak için sıvıyağ

Tavuk Nugget Nasıl Yapılır?

Unun üzerine tüm baharatları alıp bir güzel karıştırıyoruz. Tavuk kıymasının üzerine sızma zeytinyağını, baharatlı unu ve sarımsak rendesini alıp macun gibi olana kadar yoğuruyoruz. İstediğimiz büyüklükte nuggetlarımızı hazırlıyoruz. Daha sonra buzdolabında en az yarım saat dinlenmeye alıyoruz. Nuggetlarımız dinlenirken biz de pane malzemelerimizi hazırlayalım. Yumurtanın üzerine tuz ve krema ekleyip çırpıyoruz. Başka bir tabakta nişasta ve un karışımını hazırlıyoruz. Bir başka tabakta da galeta unu ve zerdeçalı karıştırıyoruz. Dinlenmiş nuggetlarımızı önce unlu karışıma , sonra yumurtalı karışıma, en son da galeta unlu karışıma batırıyoruz. Tavamıza bir parmak yağ alıp önlü arkalı kızartıyoruz. Dışı çıtır içi yumuşacık nuggetlarımız servise hazır.

Tavuk Nugget için İPUCU

Nuggetları buzdolabında dinlendirmek lezzetlerin iç içe geçmesi açısından önemli.



Hoşunuza gidebilecek Tavuk Yemekleri tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun