Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi için Malzemeler

  • 700gr Çalı Fasulyesi
  • 1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemeklik doğranmış soğan
  • 2 küp şeker
  • 3 tane rendelenmiş orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıcak su

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulyeleri ayıklıyoruz. Kenarlarını güzelce alıp ortadan ikiye bölüp, fasulyenin uzunluğuna göre üçe veya dörde bölün. Bir parmak uzunluğunda kesmeniz yeterli. Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ve şekeri ekleyip kısık ateşte on dakika kavurun. Soğanlar yumuşayınca sarımsakları ve fasulyeyi ekleyin. Üzerine tuzunu atıp kısık ateşte fasulyeleri kavurun. Kavururken kapağını kapatıp 3-4 dakikada bir açıp karıştırın. Ortalama 20 dakika kavrulan fasulyelere domatesi ekleyin. Domatesi de 3-4 dakika kavurduktan sonra sıcak suyunu ekleyip kapağı kilitleyin. Düdüğü çıktıktan sonra altını kısık ateşe alın ve 12-13 dakika pişirin. Düdüklü tencerenin kapağını açtıktan sonra da suyun ve yağın birbirine özleşmesi için harlı ateşte 2 dakika ağzı açık olarak kaynatın. Zeytinyağlı çalı fasulyeniz soğuttuktan sonra servise hazır.

Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi için İPUCU

Bu kavurma aşaması gerçekten çok önemli. Lütfen fasulyenizi sabırla kavurun. Bu sayede fasulyenizde hem çiğ fasulye kokusu olmaz hem de lezzetine lezzet katarsınız.



Hoşunuza gidebilecek Zeytinyağlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun