Zeytinyağlı Patlıcan Zeytinyağlı Patlıcan
  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLANMA SÜRESİ
    10 Dakika
  • PİŞME SÜRESİ
    10 Dakika

Zeytinyağlı Patlıcan için Malzemeler

    4 adet kemer patlıcanı yada 2 adet bostan patlıcanı 1 orta boy soğan 1 baş sarımsak 1 kase domates rendesi 3 yemek kaşığı sirke 3 tane küp şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Patlıcan Nasıl Yapılır?

Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu ılık suda acısı çıkana kadar bekletip süzdürün. Tencerenin tabanına küçük küçük doğradığınız soğanın yarısını alın. Üzerine patlıcanın yarısını onun da üzerine ince doğradığınız sarımsakların yarısını ekleyin. Tekrar soğandan devam ederek aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine domates, tuz, şeker, sirke ve zeytinyağını koyun. Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcan tamamen yumuşayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında soğutup servis yapın.

Zeytinyağlı Patlıcan için İPUCU

Damak tadınıza göre sirke ölçüsünü azaltabilirsiniz.



Hoşunuza gidebilecek Zeytinyağlı tarifleri

Hangi şerbetli tatlı favoriniz?

Yeni Tariflerden Haberdar Olun